Koninklijke onderscheiding voor mevrouw L.M. van den Nieuwendijk

Alphens.nl 29 november 2019

Mevrouw Van den Nieuwendijk ontving op 29 november uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke Onderscheiding (Lintje). Van den Nieuwendijk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld bij de viering van het 35-jarig bestaan van Ypsilon.

Mevrouw Van den Nieuwendijk is sinds circa 1992 lid van de vereniging Ypsilon. Zij heeft zich ingezet in bijna elke denkbare hoedanigheid: gespreksleider, belangenbehartiger, contactpersoon, commissielid, woordvoerder, bestuurslid en specialist. Voor de achterban van Ypsilon fungeert mevrouw Van den Nieuwendijk als steun en toeverlaat voor mantelzorgers van mensen met een ernstige psychische aandoening. Van 2011 tot april 2019 was zij bestuurslid van de landelijke vereniging Ypsilon.

Naast haar werk voor Ypsilon was en is mevrouw Van den Nieuwendijk op bestuurs- en uitvoerend niveau betrokken bij tal van andere organisaties: Zorgvragersorganisatie GGZ Midden-Holland (nu: Kernkracht), Familieraad van GGZ Rivierduinen, Wmo-raad gemeente Boskoop, de huidige Cliëntenadviesraad Sociaal Domein gemeente Alphen aan den Rijn en Mezzo.